Skip to main content
Teknologi

Får du många oönskade samtal? Så kan du ta reda på vem som ringer

By 2023-03-12No Comments

Ibland kan vi alla få samtal från okända nummer, och det är inte alltid lätt att avgöra om det är ett viktigt samtal eller en oönskad marknadsföringsringning. För att undvika att behöva ringa upp eller svara på okända nummer finns det några alternativ som kan hjälpa dig att ta reda på vem som ringer dig.

Ett av de enklaste alternativen är att använda sig av en tjänst för nummerupplysning, som till exempel Hitta eller Eniro. Dessa tjänster erbjuder information om både företag och privatpersoner och kan vara till hjälp när du vill ta reda på vem som ringer dig.

Förutom nummerupplysningstjänster finns det också appar som Truecaller som kan visa information om personen som ringer direkt på skärmen när du tar emot ett samtal. Detta är en smidig lösning för smarttelefoner, eftersom du slipper att vänta tills samtalet har slutat för att kolla upp numret.

Det är viktigt att notera att det är viktigt att använda dessa verktyg på ett lagligt och etiskt sätt. Det är viktigt att respektera personers integritet och endast använda tjänster för nummerupplysning och appar som Truecaller för att ta reda på vem som ringer dig när det är nödvändigt. Vill du ha en lite mer ingående artikel på detta ämne så har Techplatsen skrivit en artikel som förklarar detta lite mer i detalj, men även avslöjar ett nytt knep på hur du enkelt kan ta reda på vem som ringt dig

Om du tar emot många oönskade samtal kan du även be din operatör att avslöja numret. Detta alternativ är särskilt användbart om du upplever att du får många busringningar. Värt att nämna är att detta är en tilläggstjänst som kostar pengar. Ett vanligt pris för detta är ungefär 300 kronor per upplysning. Men får du många oönskade samtal så kan det vara värt kostnaden – denna upplysning kan nämligen användas som underlag vid eventuell polisanmälan.